strazi

Locuitori nemulţumiţi de mizeria şi gropile din preajma lor

Alexandrina Godiac

Oamenii spun că deşeurile menajere atrag pisicile si câinii vagabonzi, dar şi şobolanii, fapt care creează un mare pericol pentru copiii care obişnuiesc să se joace în preajmă.

„În aşa gropii copii noştri se joacă şi în aşa gropi mergem şi noi în fiecare zi. Hainele precis şi le-a rupt în gardurile acestea care sunt periculoase că ele mâine, poimâine vor cădea”, a spus o femeie.

„Acuma s-a mai răsturnat nişte ulei, nu ştiu ce, toxic cred că, pentru copii, noi respirăm tot asta, e mizerie, e dezastru, nu este niciun aspect, în faţa casei câini mănâncă aici şi am vrea să fie un pic regulă, să fie o curăţenie”, a spus o altă femeie.

„Cm vrut să-l atenţionăm că există o problemă gravă în cartierul acesta. Fiindcă noi împreună cu toate asociaţiile am scris 10 de demersuri şi este o lipsă de respect de respect şi nici un funcţionar micuţ n-a venit să asculte probleme locatarilor”, a spus preşedintele Asociaţiei de Coproprietari, Oleg Cernei.

Oamenii îşi doresc ca în locul şantierului să construiască un teren de joacă pentru copii şi să amenajeze un parc pentru odihnă.

„Noi rugăm primăria, pretura municipiului Chişinău să aibă grijă de oameni, e teren municipal, unde e teren municipal nu poate să fie garduri, nu poate să fie groapă”, a spus reprezentantul Asociaţiei de Coproprietari, Zina Pîntea.

În replică, autorităţile municipale susţin că au cerut antreprenorului ca timp de două zile să securizeze întreaga zonă.

„Va restabili în întregime gardul de protecţie a şantierului şi va salubriza întreaga zonă, atât pe perimetrul şantierului cât şi zona adiacentă. În cazul în care dumnealui nu-ţi va onora promisiunea, atunci vom merge pe prevederile legale şi vom aplica sancţiuni”, a declarat pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc.