De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum o oră

Tribul din Brazilia surprins cu un aparat foto

Mai există oare triburi? Există, în Brazilia

Zina Darii

Imaginile ce suprind un Trib din Brazilia ne spun că viața neolitică încă nu a dispărut de pe suprafața Pământului. Fotografiile realizate dintr-un elicopter de către fotograful brazilian Ricardo Stuckert oferă o privire asupra comunităţilor indigene care trăiesc în comunităţi complet izolate din adâncurile pădurii Amazoniene.

Fotograful afirmă că: ,M-am simţit ca un pictor. Să vezi în secoul XXI că mai există oameni care nu sunt în contact cu alte civilizaţii, trăind la fel ca strămoşii lor de acum 20.000 de ani, este extrem de emoţionant''.

Imaginile fotografului le oferă cercetătorilor detalii despre modul în care tribul din Brazilia îşi pictează corpul sau modul în care îşi tunde părul, detalii pe care nu le-ar fi putut obţine niciodată. ,,Credeam că toţi îşi tund părul în acelaşi mod,'' spune Jose Carlos Meirelles, care a studiat triburile indigene pentru mai mult de 40 de ani. 

La început, tribul a părut panicat, dar când elicopterul s-a întors a doua oară aceştia au început să fie curioşi. ,,Păreau mai mult intrigaţi decât speriaţi,'' spune Stuckert.