Cod galben de ploi

Mai multe localități, fără curent din cauza grindinei. Pentru astăzi a fost emis COD GALBEN

Corina Bezer

Fără energie electrică au rămas parţial cinci localităţi din raionul Călăraşi, o localitate din raionul Cahul, trei localităţi din Ialoveni, două din Hînceşti, două din raionul Cimişlia şi o localitate din UTA Găgăuzia. Echipele specializate a furnizorului de curent electric lucrează pentru restabilirea energiei către consumatori.

În urma ploilor cu grindină înregistrate în ţară pe data de 24 mai, au fost afectate mai multe localităţi din nordul ţării. Grindina a afectat localitatea Danu raionul Glodeni, dar şi satele Gălăşeni, Petruşeni şi or. Costeşti din raionul Răşcani. Comisiile pentru situaţii excepţionale urmează se estimeze suma prejudiciilor înregistrate.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, astăzi se va menține caracterul instabil al vremii, se prevăd ploi de scurtă durată însoţite de descărcări electrice, izolat averse puternice cu grindină și vijelie în rafale de pînă la 15-20 m/s.

Totodată datele meteo arată că în 7 zile va ploua pe întreg teritoriul republicii. Aversele de ploaie vor fi însoțite de descărcări electrice, iar izolat va cădea grindină.

Poile vor conteni abia după 30 mai, când temperaturile vor crește din nou la + 31 de grade.