De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 19 ore

Punct de trecere la frontieră

Mai multe puncte de trecere a frontierei şi-au sistat activitatea din cauza ninsorilor

Corina Bezer

Astfel, din cauza condițiilor climaterice nefavorabile, prin punctele de trecere ”Tudora” și ”Palanca” nu este autorizată trecerea transportului de mare tonaj. În acelaşi timp, maşinile nu pot traversa frontiera nici la punctele de trecere ”Giurgiulești – Reni”, ”Cișmichioi”, ”Vulcănești”, ”Mirnoe” și ”Cairaclia”.

Poliţia de Frontieră îndeamnă şoferii să nu plece la drum lung, mai ales dacă mijlocul de transport nu este echipat corespunzător. În acelaşi timp, potrivit Inspectoratului Naţional de Patrulare, la această oră, pe toate traseele din țară transportul circulă fără dificultăți. Echipajele de patrulare în aceste momente însoțesc circa 80 de autospeciale care împrăştie material antiderapant solid pe trasee.

Începând cu noaptea trecută, peste 150 de echipaje de patrulare și peste 300 de inspectori se află pe drumurile naționale și activează în mod sporit întru fluidizarea traficului rutier și acordarea ajutorului conducătorilor auto aflați în dificultate.

Totodată, ofițerii Inspectoratului Național de Patrulare recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic, iar în situaţia în care vizibilitatea în oglinzile mașinii este redusă din cauza ninsorii, folosirea luminilor de către toţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.

În astfel de condiţii, poliţiştii recomandă conducătorilor auto înainte de a porni la drum să-și echipeze automobilul cu un sac de nisip, lopată, plapumă, termos și ceai. Timp de 24 de ore, pe teritoriul țării, s-au înregistrat 6 accidente rutiere, 9 persoane traumatizate, principalele cauze fiind depășirea vitezei, nerespectarea indicatoarelor rutiere de acordare a priorității de trecere.

Inspectoratul Național de Patrulare menționează că, în cazul în care vă aflați într-o dificultate, sesizați cel mai apropiat echipaj de patrulare sau apelați la numărul de urgență 902.

Cod galben de ninsoare, zăpadă multă

Cod galben de ninsoare, zăpadă multă

Cod galben de ninsoare, zăpadă multă