Teatre româneşti la Chişinău

Mai multe teatre din România vin la Chişinău cu spectacole de excepţie

Corina Bezer

Actorii din București vor juca în două spectacole. Primul se întitulează „20 de ani în Siberia”, în regia lui Sorin Misirianțu, un spectacol realizat în cadrul Programului „Procesul comunismului prin teatru”, în interpretarea de un puternic dramatism a Amaliei Ciolan. Este un monolog dramatic după cartea „20 de ani în Siberia. Amintiri din viață” de Anița Nandriș-Cudla.

Al doilea spectacol este „Și între noi e totul bine”, de Dorota Masłowska, în traducerea Sabrinei Daici și în regia lui Radu Afrim.

Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași a pregătit, de asemenea, două spectacole: „Pălăria florentină” de Eugène Labiche și în regia lui Silviu Purcărete şi „Cabaretul cuvintelor” de Matei Vișniec, scenariul teatral realizat de Ovidiu Lazăr după volumul omonim și în regia lui Ovidiu Lazăr.

Este un spectacol aproape transparent, extrem de „salubru” vizual, care să spună câte ceva despre ce se poate întâmpla în mintea și în sufletul nostru atunci când ne lăsăm trăiți de cuvinte: ritmuri vitale, emoții, tristeți, grotesc și sublim, bucurii și deriziune… Un bestiariu minuscul al lumii în care trăim”, citat dintr-un fragment din jurnalul de repetiții, a precizat regizorul Ovidiu Lazăr. 

Şi Teatrul NOTTARA din Bucureşti vine la Chişinău, de data aceasta, pe scena Teatrului „Ginta Latină”. Astfel, pe data de 5 aprilie, la ora 18.30, va avea loc spectacolul „Un pic prea intim” de Rajiv Joseph, pe data de 6 aprilie – spectacolul „Vizitatorul” de Eric-Emmanuel Schmitt, iar pe data de 7 aprilie va fi jucat spectacolul „Funcţionarul destinului” de Horia Gârbea. 

În cadrul acestor spectacole, vor juca actori renumiţi ai teatrului românesc, precum Catrinel Dumitrescu, Dan Bordeianu, Dani Popescu, Diana Roman etc. 

Teatrul NOTTARA la Chişinău