MAI

MAI va construi un centru de instruire pentru oamenii legii

Corina Bezer

Construirea unui centru de instruire pentru organele de aplicare a legii este un obiectiv pe care Ministerul Afacerilor Interne și l-a propus de mult timp. Ministrul Alexandru Jizdan a menționat că, de cele mai multe ori, polițiștii sunt instruiți teoretic, iar la modul practic le vine mai greu să se adapteze unor condiții. Scopul unui asemenea centru este acumularea deprinderilor practice. Totodată, crearea unui astfel de centru va oferi oamenilor un mediu sigur, cu o poliție care aflată mereu în slujba cetățenilor.

„Vrem să construim un Centru cu toate mecanismele și uneltele care vor pemite să instruim subofițerii din cadrul poliției. Vom avea poligoane de tragere, vom avea poligoane pentru conducerea vehiculelelor, vom avea condiții moderne de cazare și hrană”, a declarat Alexandru Jizdan.

Valoarea proiectului este de circa 15 milioane euro, dintre care 10 milioane sunt din partea Delegației UE. Pirka Tapiola a declarat că suportul financiar va fi oferit după construcția centrului. Potrivit lui, investiția va spori încrederea societății în poliție. „Noi vrem să oferim cetățenilor un mediu care să fie mult mai sigur cu o poliție care, cu adevărat, servește cetățenii”, a declarat Pirkka Tapiola, șeful delegației UE în Republica Moldova.

Centrul ar putea fi construit până în 2020. În 2019 se va forma primul grup de subofițeri care vor beneficia de instruire.