mars unionist

Marşul unionist de la Bucureşti s-a petrecut cu incidente. Mai mulţi protestatari au fost reţinuţi

Adelina Scripcari

Evenimentul nu a decurs fără incidente. Jandarmii au ridicat câţiva protestatari, aceştia urmând să ajungă la audieri la secţiile de poliţie.

Aproximativ 2.000 de oameni participă la această manifestare. Manifestanţii strigă „Basarabia e România!” şi le cer liderilor politici să facă din unirea României cu Basarabia o prioritate.

„Noi nu suntem partide, nu suntem organizaţii, noi suntem oameni liberi, suntem unionişti. Ne-am adunat din toate colţurile ţării să îi întâmpinăm pe fraţii noştri basarabeni, care anul trecut au venit pe jos spre ţară şi a căror dorinţă nu a fost ascultată de clasa politică din România. Exstă o mare indiferenţă în momentul ăsta la Bucureşti, dar indiferenţa asta trebuie să se oprească astăzi, aici şi acum. Ne-am adunat în faţa Hanului lui Mnauc pentru că de aici a fost răpită Basarabia prima oară şi nu o să oprim această manifestaţie până când premierul Dacian Cioloş şi toţi liderii partidelor politice nu o să ne asculte şi o să îşi asume unirea ca proiect de ţară”, a declarat unul dintre manifestanţi.

mesaj

Printre reținuți se află și pre­șe­din­tele Plat­for­mei Uni­o­niste Acțiu­nea 2012, care a orga­ni­zat mar­șul „Luptă pen­tru Basa­ra­bia”. Peste o oră, însă, a fost eliberat, nu înainte de a primi o amendă de 3000 de RON. Unioniștii nu au renunțat la idealul lor și au petrecut noaptea în Piata Universității în corturi.