ff

Măsuri pentru fluidizarea traficului la frontiera moldo-română. Ce au discutat autoritățile din Republica Moldova și România

Corina Bezer

Autoritățile responsabile de pe cele două maluri ale Prutului au pus la punct un plan un comun de acțiuni orientate spre accelerarea trecerii frontierei moldo-române, acolo unde sunt semnalate cele mai mari valori de trafic.

Pentru reducerea la maximum a timpului de așteptare în vamă și neadmiterea îngreunării circulației prin posturile vamale a fost suplinit numărul de funcționari și echipamentul de verificare, fiind dispusă utilizarea tuturor pistelor de control. 

Menționăm că, în ultima săptămână, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 545 256 de traversări. Cea mai aglomerată zi a fost vineri, 2 august, fiind înregistrate valori de 83 127 de traversări persoane și 18 749 de traversări mijloace de transport. Un număr mare de călători a fost semnalat pe 4 august, în punctul de trecere Leușeni – 16 126 de traversări persoane, cu 2% în creștere comparativ cu duminica săptămânii trecute.

Participanții la traficul transfrontalier își pot planifica ruta optimă, accesând pagina web a instituției, rubrica TRAFICUL ONLINE, unde au posibilitatea să vizualizeze în timp real fluxul mijloacelor de transport în cele mai tranzitate posturi vamale.