Medici

Medicii Armatei Naţionale preiau din experienţa colegilor din SUA

Corina Bezer

Medicii ambelor state spun că au ce învăţa unii de la alţii. Ei vor desfăşura aplicaţiile pe un teren special amenajat cu corturi medicale.

Vom pune în practică tot ce am învățat în ultimii ani de la diferite operațiuni în care am fost mplicați și vom vedea ce tehnici sunt aplicate aici, în Republica Moldova. Grație schimbului de informații devenim mai experimentați”, a spus Zack Hansburger, medic în cadrul Gărzii Naționale a Carolinei de Nord.

medici

 

„Ei au foarte multă experiență în diferite operațiuni, au participat la multe evenimente, inclusiv la dezastre naturale și sunt foarte bine pregătiți din punct de vedere profesional și medical”, a menționat conducătorul exercițiului moldo-american „Falcon Medic 2016”, Alexandru Leșan.

În cadrul exerciţiului vor fi simulate mai multe operaţiuni de acordare a ajutorului medical în urma unor dezastre.

Ne vom focusa pe acordarea ajutorului medical în caz de dezastre, cum ar fi exploziile și vom încerca să implementăm cele mai bune practici, astfel încât să fie toți mulțumiți de rezultate, a spus maiorul Gărzii Naționale a Carolinei de Nord, Robert Long.

Medici

Exerciţiul „Falcon Medic 2016” are loc în perioada 16-27 mai. La operațiune participă 44 de cadre medicale din cadrul unităţilor şi instituţiilor medico-militare ale Armatei Naţionale şi 20 de militari din cadrul serviciului medical al Gărzii Naţionale a Carolinei de Nord, SUA.