ff

Mihail Gofman dezvăluie o înțelegere de 50 mil. $ dintre Blocul ACUM și Platon: „Sper să nu mă sinucid”

Corina Bezer

„Salut prieteni…şi anume pe cei care nu vor să fie încălţaţi în caloşi…
Aşa datorie de 50 de milioane de dolari SUA nu există. Am zis eu- Mihail Gofman.
Prieteni nu achitaţi, să le achite ne-prietenii.
Ministrul Justiţiei dna Olesea Stamati vorbeşte că problema cu compania ucraineană « Energoalians » a apărut în anul 2011. O să dezamăgesc iarăşi Guvernarea actuală, au gresit cu 11 ani. Cineva duce evidenţa foarte bine, dar şi noi tot.
Impotenţa şi/sau complicitatea Guvernării actuale sau de ce după ieşuarea «proiectului participanţilor nunţii pinguinilor din anul 2013» continuă să activeze şi continuă să ne aibă de prostălani.
Doar una o să Vă zic ! Au încălţat o ţară întreagă în caloşi, insa este o categorie de persoane care au refuzat. Noi suntem, insa nu mulţi.
Voi prezenta şi pregăti un rechizitoriu pentru un eventual procuror integru din Republica Moldova (aşa zice Litvinenco), care nu ar dori să achite o datorie neexistentă de 50 milioane dolari SUA şi cine în general duce responsabilitate pentru voturile celor 4,0 milioane de cetaţeni ai Republicii Moldova”
, a declarat Gofman.

El mai spune că dacă era şef al Centrului Naţional Anticorupţie la moment, jumătate din participanţii la «nunta pinguinilor» erau déjà plasaţi în izolatorul de detenţie temporară. „Nici nu mi-au acceptat dosarul, erau cam speriaţi. Dar pas cu pas Vă voi povesti de ce nici nu am fost admis ca candidat la conducerea Centrului Naţional Anticorupţie, fiindcă ştiau ce îi aşteaptă şi nu doreau să audă toată ţara despre documentele depuse la Comisia parlamentară pentru angajare la funcţia de director CNA.
La fel, textul va fi lung, aşa sunt rechizitoriile organelor procuraturii, dar se merită să îl citiţi, în special să-l recitească «solnîsco de la TV8 şi zăcii ei de la penitenciarul Nr. 13»,
a declarat Gofman cu referire la Veaceslav Platon.

Potrivit lui, o beletristica…a motanului adjunct al Serviciului Prevenire şi Combaterea Spălării Banilor din cadrul CNA, fost cei drept. Cu toate că foşti nu există. Astfel, Republica Moldova este obligată să plătească o datorie neexistentă de 50,0 de milioane de dolari SUA pentru o companie a lui Platon.
„Aceasta se pare că e primul PAS spre o dragoste deloc platonică între noua guvernare și supranumitul raider nr. 1 în CSI. Credeți că din cele 50 de milioane USD nu se duc și o parte “în investiția” ca Guvernul PSRM-PAS-PPDA să piardă special dosarul? Nu cred în coincidențe şi veţi vedea de ce!
Se pare că următorul PAS este “o nouă tranșă” platonică spre noii lideri de la guvernare, pentru ca Platon să se bucure de extrădarea sa în Ucraina. Am informaţie de la « butonul roşu » că o astfel de decizie “platonică” ar costa 10 milioane de dolari SUA.
Cineva în doar câteva luni și doar în baza “unui client” a devenit mai bogat cu multe milioane exprimate în valută americană”,
a dezvăluit fostul angajat al CNA.

Gofman spune că o să vă întrebaţi, ce treabă ar avea decizia de judecată din Statele Unite ale Americii ca moldovenii să achite «nuntaşilor pinguini » suma de 50 de milioane şi ce treabă are cu SA « RED Nord » şi, în special ce are în minte motanul-adjunct al SPCSB cu toată treaba aceasta.
„Am nevoie încă de cîteva ore să Vă pregătesc rechizitoriul pentru procurori. Sper că în aceste cîteva ore să nu mă sinucid cu arma personală din dotare. Despre ce va fi vorba…cîteva ore Vă rog. Pînă atunci, cei care nu au răbdare achitaţi pseudo-datorie neexistentă de 50,0 de milioane de Dolari SUA… Trebuie să ridic arhiva şi să revizuiesc memoria instituţională.
Cum spune Andrei Nastase, membrii fostei guvernări sunt păstraţi în funcţie doar pentru memoria lor instituţională, ca să se nu piardă firul evenimentelor din structurilor de stat. Eu am o memorie instituţională exlusivă
”, a scris Gofman pe facebook.