fff

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării a susţinut iniţiativa tinerilor de la ODIP ca toate instituţiile de învăţământ să îi omagieze pe Ion şi Doina Aldea Teodorovici

Corina Bezer

„În scopul valorificării personalităţilor notorii din cultura naţională, promovării atitudinilor şi comportamentelor civice, a respectului faţă de reprezentanţii mişcării naţionale din anii 90, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării recomandă organelor locale de specialitate în domeniul învăţământului, conducătorilor instituţiilor de învăţământ să desfăşoare activităţi de comemorare”, se arată în circulara emisă de Minister.

hhh

Tinerii de la ODIP salută suportul autorităţilor. „Anul acesta se împlinesc 25 de ani de când am rămas fără Ion şi Doina Aldea – Teodorovici. În acest context, ne bucurăm că în fiecare instituţie de învăţământ se va ţine un minut de reculegere în memoria interpreţilor şi vor fi organizate diverse acţiuni de comemorare. Noi, tinerii, suntem cei care trebuie să păstrăm mereu vie memoria celor doi eroi ai neamului românesc”, a declarat Vlad Bileţchi, liderul ODIP. 

Asociația „UNIREA – Onoare, Demnitate și Patrie” este o organizație apolitică, non-profit, care are scopul de a educa o generație de tineri activi, prin promovarea valorilor naționale  și a culturii românești.