Ministrul justiției Olesea Stamate

Ministrul Justiției, Olesea Stamate se poate lăuda cu “reforme” în justiție. În ce scandaluri a fost implicată de la învestirea sa în funcție

Victoria Muntean

Așadar în 2016, ex-directorul adjunct al CNA, Cristina Țărnă l-a denunțat pe soțul actualului Ministru al Justiției pentru acte de corupție. În linii mari, la baza acelui denunț a stat o licitație publică și dorința lui Gheorghe Stamate de a câștiga licitația pe orice cale.

Despre acest dosar, fără a menționa detaliile intentării, au mai scris jurnaliștii și bloggerii apropiați holdingului media deținut de democrați. Aceștia obținuse un răspuns de la autorități, care confirma existența cauzei penale nr: 2016970365, din 04.06.2014.

Inițial, după căderea regimului Plahotniuc, în funcția de ministru al Justiției a fost investit Stanislav Pavlovschi. S-a reținut în acest fotoliu doar câteva zile, timp în care noua guvernare îi rezolva problema de integritate Olesei Stamate – clasa dosarul soțului viitorului Ministru de Justiție. Odată rezolvată problema, Stamate l-a schimbat pe Pavlovschi în funcția de Ministrul al Justiției, iar Pavloschi a plecat subit de la MJ fără a oferi explicații clare despre motivele care au stat la baza plecării sale, din funcția deținută doar pentru a ține locul Olesei Stamate.