medici romani

Misiune încheiată cu succes a medicilor din România veniți să muncească cot la cot cu medicii din Republica Moldova

Corina Bezer

„Colectivul și administrația IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” aduce sincere mulțumiri medicilor români, care timp de două săptămâni, cot la cot au activat alături de colectivul instituției, pentru a salva pacienții infectați de COVID – 19. Astăzi misiunea medicilor și asistenților de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” din București, Spitalul Militar „Regina Maria” (Brașov) și Spitalul Militar de Urgență „Dr.Alexandru Augustin” (Sibiu) în Chișinău s-a încheiat. Colaborarea a fost una fructuoasă și binevenită”, se arată într-o postare pe Facebook a admnistrației instituției spitalicești.

„Colegii din Republica Moldova au fost deschiși, ne-am familiarizat repede cu protocoalele lor. În Terapia Intensivă a fost o muncă continuă cu pacienții în stare gravă. Colaborarea a fost una excelentă. am reușit să lucrăm cot la cot cu toții: cu infirmierele, medicii, șefii de secții, șefii de catedre, profesori”, a declarat medicul specialist Anestezie și Terapie Intensivă, Cercel Silviu-Paul, de la spitalul din București.

„Aici la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” am găsit un colectiv unit, închegat. În Terapia Intensivă, datorită profesorului Victor Cojocaru totul a fost foarte bine pus la punct. Personalul medical din cadrul spitalului este foarte bine pregătit. Respectă întocmai protocolul și ghidurile necesare. Am învățat de la ei și ei de la noi. Mulțumim tuturor pentru ospitalitate”, a declarat locotenentul doctor, medic specialist Mediciă Internă, Ancuța Mihai.

Amintim că medicii din România au ajuns în Republica Moldova la 30 aprilie, pentru o misiune de două săptămâni.