Lenin

Monumentul lui Lenin din centrul capitalei, la care se închină Dodon și Voronin, decorat cu simbolul corupției – pungile cu calendar

Corina Bezer

Potrivit reprezentanților AUR, acea statuie este un simbol al rușinii și al unei perioade care a însemnat teroare și deznaționalizare pentru poporul român.

„Aceste statui nu sunt monumente, ci simboluri ale unor vremuri trecute. Regimul sovietic a fost recunoscut la nivel international ca un regim criminal, chiar și Rusia consideră acest lucru. După 11 iulie toate aceste monumente trebuie să dispară, ele reprezintă tot ce s-a putut face rău moldovenilor”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).

„Astăzi, după ce socialiștii bandiți, sub ochii poliției au rupt în bucăți steagul tricolor adus la AUR la sediul PSRM, l-am împodobit pe Vladimir Lenin cu pungi cu calendar (cunoscute pentru banii pe care îi lua Dodon de la Plahotniuc). Lumea civilizată demult a scos toate monumentele comunismului barbar și distrugător, doar noi mai ținem expuse spre închinare aceste vestigii ale ocupației.  AUR va „rezolva” urgent și aceste nedreptăți istorice”, a declarat, la rândul său, candidatul AUR, Valeriu Munteanu.

Amintim că astăzi, membrii AUR au intenționat să organizeze o conferință de presă în fața sediului PSRM. Acțiunea însă a fost deturnată ilegal de membrii PSRM, care i-au agresat fizic și verbal pe unioniști. În pofida acestor violențe, poliția a dat dovadă de neglijență și afiliere politică și nu a intervenit atunci când violențele au escaladat.