dd

Motivul pentru care unionistul George Simion a fost declarat „indezirabil”: SIS a luat decizia în baza „propriilor estimări”

Corina Bezer

De asemenea, la baza deciziei de a-l numi indezirabil a stat stat „propriile estimări și analize la care este supus statul Republica Moldova”, se arată în răspunsul SIS-ului.

RAS

De cealaltă parte, deputatul Blocului ACUM, Lilian Carp, este nemulțumit de răspunsul pe care l-a primit de la Serviciul de Informații și Securitate în cazul lui George Simion. 

„Am vrea și noi să clarificăm de la actualul director al SIS-ului nostru, dl Esaulenco, ce a înțeles el din răspunsul pe care l-a semnat la interpelarea noastră: e vorba de estimările proprii (personale), ale fostului director Vasile Botnari sau ale instituției pe care a condus-o, ori estimările actualei conduceri a SIS-ului?”, și-a expus Lilian Carp nedumerirea pe Facebook.

George Simion a fost reţinut pe 1 octombrie 2018 de angajaţii Biroului pentru Migraţie şi Azil al Republicii Moldova, în timp ce se pregătea sa plece în România. Tot atunci liderul unionist a fost anunţat ca a primit interdicţie de intrare pe teritoriul Republicii Moldova pe termen de 5 ani.