Înfrățire Iași-Cahul pe timp de pandemie

Municipiile Iași și Cahul și-au dat mână cu mână și s-au înfrățit

Victoria Muntean

Consilierii municipiului Iași s-au întâlnit ieri, 30 aprilie, în ședință ordinară, desfășurată în regim de videoconferință, unde au votat semnarea acordului de înfrățire cu mun. Cahul.

„Astăzi a avut loc ședința CM Iași unde s-a adoptat hotărirea de a se semna acordul de înfrățire cu municipiul Cahul. Această decizie este rezultatul unor discuții pe care le-am avut între noi ca primari, despre obiectivele și interesul de cooperare la nivelul mai multor instituții și mă bucur că în uninamitate consilierii CM Iași, la inițiativa primarului Chirică, au fost de acord să dezvoltăm aceste relații”, a menționat primarul municipiului Cahul.

Acesta mai a subliniat că deja există mai multe propuneri de proiecte comune, urmând ca decizia și Acordul de înfrățire să fie adoptate și în CM Cahul.

„Acordul prevede obiective din câteva domenii cheie: educație, cultură, turism, economic și contacte de la om la om prin organizarea de evenimente comune și proiecte transfrontaliere. Suntm propuneri care și-au regăsit susținerea și vreau să-i mulțumesc domnului primar Chirică pentru faptul că a dat dovadă de o deschidere și de un entuziasm pentru a ne înfrăți. Chiar dacă Iașiul este capitala istorică a României, este un oraș mult mai mare, dar cel mai important este dorința și planurile concrete pentru a dezvolta relații frumoase între comunitățile noastre”, a mai adăugat Nicolae Dandiș.

Amintim că, orașul Cahul a semnat, în 27 martie 2018, un Acord de cooperare și înfrățire cu orașul Galați. 

„Avînd în vedere caracterul special al relațiilor dintre România și Republica Moldova, conferit de comunitatea de limbă, istorie, cultură și tradiții, dar și de proximitatea geografică dintre cele două localități de pe ambele maluri ale Prutului, conexiunile economice transfrontaliere, relațiile culturale și interuniversitare, Consiliile municipale ale celor două localități au aprobat semnarea acestui Acord, menit să aprofundeze relațiile de cooperare în toate domeniile vieții social-economice în interesul ambelor comunități”, se arată în documentul semnat de cei doi primari.