De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 2 ore

Muzeul de Arte al Moldovei

Muzeul de Arte al Moldovei va fi completat cu 26 de opere de artă

Corina Bezer

În zilele de 14-15 decembrie 2016, Consiliul de experți pentru estimarea, omologarea și achiziționarea operelor de artă plastică al Ministerului Culturii s-a întrunit în vederea achiziționării lucrărilor de artă. Grupul de experți au selectat 26 opere de artă în sumă de 525 mii lei – creații valoroase ale artiștilor autohtoni, care vor completa colecțiile Muzeului Național de Artă al Moldovei.

În acest sens, au fost achiziționate lucrări de pictură, grafică și sculptură realizate de către artiști notorii din Republica Moldova, precum Mihail Grecu, Valentina Rusu-Ciobanu, Eleonora Romanescu, Sergiu Cuciuc, Elena Bontea, Eleonora Romanescu, Elena Karacențev – deținătoarea Premiului Ministerului Culturii din acest an, Andrei Mudrea, Timotei Bătrânu, Tudor Catarga, Ion Postovanu etc.

Totodată, menționăm că, anul 2016 a fost declarat Anul Mihai Grecu. În acest context, au fost achiziționate două opere ale maestrului Mihail Grecu, colecția de stat fiind completată cu două creații semnificative – „Părinții mei adoptivi” (1972-1973) și „Flori pe câmp” (1972).