Avion Egiptayr

NEWS ALERT// Avion deturnat în Egipt şi aterizat în Cipru. Există suspiciuni că ar avea o bombă la bord

Corina Bezer

UPDATE ORA 10:30 – Compania EgyptAir a anunțat că, în urma negocierilor cu atacatorul, a obținut eliberarea tuturor pasagerilor aflați la bordul avionului deturnat în Cipru, cu excepția a cinci cetățeni străini (care nu sunt egipteni) și a membrilor echipajului, transmit Reuters și AFP.

Cyprus Broadcasting Corporation a anunţat că 55 de persoane se aflau la bord şi şapte membri ai echipajului, relatează Reuters.

Avionul a fost deturnat în regiunea de informaţii de zbor a Ciprului, potrivit agenţiei.

Căpitanul avionului a anunţat controlorii egipteni de trafic aerian că avionul său a fost deturnat, potrivit unor oficiali de la Ministerul egiptean al Aviaţiei Civile, relatează DPA.

Potrivit acestor oficiali, care au solicitat protecţia anonimatului, căpitanul a contactat controlul traficului aerian şi a anunţat că piraţii aerului au cerut ca avionul să aterizeze în Cipru.

Avionul, un Airbus 320 a decolat marţi dimineaţa de la Alexandria. După decolare, o persoană de la bordul aeronavei a anunţat că poartă o centură explozivă, potrivit postului Al Arabiya cu sediul la Dubai, citat de agenţia germană.