Klaus Iohannis - Nicolae Timofti

Nicolae Timofti la Bucureşti: „Suntem uniţi prin sânge, istorie şi spirit, trebuie doar să punem în valoare acest tezaur comun”

Corina Bezer

Timofti a mai declarat că limba română este „limba părinţilor mei, a buneilor mei, a nemului meu şi a oamenilor care trăiesc pe pământul Republicii Moldova”.

Îmi doresc ca România să participe în continuare la dezvoltarea noastră energetică, fapt care ne-ar permite să ieşim din zona vulnerabilităţilor. Apropierea noastră politică, economică şi informaţională trebuie să fie un deziderat al anilor care urmează. […] Sunt mândru, că prima mea vizită oficială în calitate de preşedinte, a fost aici, în România şi probabil tot aici va fi şi ultima mea vizită, a mai declarat preşedintele Timofti.

 La rândul său, Klaus Iohannis şi-a exprimat sprijinul şi susţinerea faţă de Republica Moldova. 

Mă bucur că preşedintele Timofti a decis să viziteze România cu puţin timp înainte de încheierea mandatului său, mandat în care cu certitudine a dovedit că dumealui este foarte aproape nu numai de Republica Moldova, ci şi de România şi promovează ideea unei colaborări intense între ambele state.

La final, Nicolae Timofti a ținut să spună că este atras foarte mult de România: „Mă simt ca acasă și aici, și în Moldova” şi că „Un mai bun prieten, mai apropiat, Republica Moldova nu va mai avea în afară de România”.