CNA la Vama Sculeni

Noi descinderi la Vama Sculeni. Punctul de frontieră este ÎNCHIS

Corina Bezer

UPDATE: Alte şase persoane au fost reţinute, până la această oră, de către CNA şi procurorii anticorupţie în cadrul unui dosar ce vizează acţiuni de corupere comise de angajaţi ai postului vamal Sculeni şi biroul vamal Ungheni. Printre cei reţinuţi sunt 2 şefi de tură din cadrul postului vamal Sculeni şi 4 inspectori vamali. Amintim că, în dimineaţa acestei zile, 4 persoane au fost reţinute în urma decinderilor CNA şi procurorilor anticorupţie. În total, 10 lucrători vamali sunt reţinuţi pentru 72 de ore, fiind bănuiţi de acţiuni de corupere. Acţiunea continuă cu percheziţii la mai multe adrese.

Totodată, în cadrul aceluiași dosar, percheziții au loc și pe mai multe adrese din orașul Ungheni, dar și municipiul Chișinău.  „Postul vamal Sculeni în prezent este închis. Deocamdată acestea sunt detaliile. Revenim cu amănunte”, a menţionat Angela Starinschi, şefa Serviciului de presă al CNA.

Șeful Biroului Vamal Ungheni, precum și alți trei angajați au fost reținuți în această dimineață de către ofițerii CNA și procurorii anticorupție, în cadrul unui dosar ce vizează acțiuni de corupere.  

La începutul lunii noiembrie procurorii au deschis la punctul vamal Sculeni şi Leuşeni. Atunci, 30 de persoane au fost reţinute. Este vorba despre 14 vameşi, trei poliţişti de frontieră, şase operatori economici şi şapte şoferi.

Revenim cu detalii mai târziu

Sursa foto: deschide.md