Drapel România-Moldova

Noi ÎNFRĂȚIRI între mai multe localități de pe ambele maluri de Prut

Mariana Mereacre

„Acest forum va permite ca primarii din raionul Ungheni, împreună cu primarii din judeţul Iaşi să încheie primele intenţii de a colabora, care pe viitor să soluţionăm probleme comune atât în România, cât şi în Republica Moldova”, a spus primarul oraşului Ungheni, Alexandru Ambros.

„Aceste acorduri directe între localităţi pot să aducă mari beneficii cetăţenilor localităţilor prin aplicarea de proiecte directe, prin schimburi de elevi, schimburi de studenţi, de activităţi sociale”, a comunicat preşedintele Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, Marcel Popa.

Unul dintre proiectele planificate pentru anul viitor este acela de a le oferi locuitorilor din Ungheni să aibă acces la apă potabilă de calitate.

„Sursa de apă este o problemă până la moment, de aceea ne-am propus dezvoltarea sau interconectarea reţelelor noastre cu cele ale întreprinderii Apă Vital Iaşi din România”, a menționat preşedintele raionului Ungheni, Ludmila Guzun.

„Cred că în anul 2017 se va realiza efectiv aceste proiect de traversare a râului Prut. Asta îmi place să spun că va fi de fapt un pas spre unire”, a afirmat primarul comunei Prisăcani, Constantin Chirilă.

Primarii din Ungheni afirmă că se bazează pe sprijinul autorităţilor locale din Iaşi în realizarea mai multor proiecte.

Până la momentul dat, sute de localități din Republica Moldova au semnat acorduri de înfrățire cu mai multe comune din România.