Aeroportul Internațional Chisinau

O delegaţie a Guvernului rus, care venea la forumul lui Usatâi, a fost blocată pe Aeroportul Chișinău

Corina Bezer

Evenimentul urma să aibă loc la iniţiativa Guvernului rus, după ce în vara acestui an, o delegaţie din capitala de nord a ţării a participat la Forumul Urbanistic din Moscova.

Despre aceasta au anunţat vicepreşedinţii „Partidului Nostru” în cadrul unei conferinţe de presă, aflând despre cele întâmplate chiar în timpul conferinţei pe care o susţineau.

În același timp, potrivit Poliției de Frontieră, membrii delegației din Moscova care urmau să participe la Forumul de afaceri din Bălți au fost întorși de pe aeroportul Chișinău pentru că nu au avut nicio confirmare că scopul vizitei este de a participa la acest forum. Mai mult decât atât, aceștia aveau bilete procurate doar într-o singură direcție.

Potrivit site-ului primăriei din Bălți la eveniment urmau să participe Serghei Stoianov, specialist în cadrul Centrului circulației rutiere din Moscova, Olga Alexandrovna Gorbunova, șefa serviciilor locativ-comunale din Moscova, Igor Polikarmovici Tkaci, adjunct la Departamentului pentru politica externă al Moscovei.