ff

O grenadă a explodat în mâna unui băiat de 10 ani. Copilul a decedat pe loc

Corina Bezer

Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului de Poliție Criuleni, Irina burdujan, ieri a fost înregistrat un apel telefonic de la o femeie, care a comunicat că în curtea unui bloc locativ din orașul Criuleni a avut loc o explozie cu persoane traumate. La fața locului polițiștii au stabilit că în jurul orelor 17:00 un minor de gen masculin cu vîrsta de 10 ani a venit în curtea blocului locativ la terenul de joc pentru copiii unde se aflau mai mulți copii. Aici, a discutat cu un prieten de al său de gen masculin cu vîrsta de 11 ani și ia povestit că în una din anexele casei sale de locuit a depistat un obiect asemănător cu o grenadă.

La propunerea ultimului, primul copil de vîrsta de 10 ani a mers acasă și a adus obiectul asemănător cu o grenadă unde jucîndu-se cu aceasta la un moment dat s-a produs deflagrația în mîna minorului cu vîrsta de 10 ani, unde ca urmate, băiatul cu grenada a decedat la fața locului iar al doilea minor de vîrsta de 11 ani a fost transportat în stare gravă la spitalul raional Criuleni, fiind internat în stare gravă cu multiple traume.

La momentul actual la fața locului este prezent Centrul tehnico-criminalistic al IGP, conducerea Procuraturii raionului Criuleni, angajații SSE Criuleni care continuă documentarea cazului.

Alte circumstanțe se stabilesc.