circul din Chișinău

O nouă viață pentru Circul din Chișinău! Guvernul a semnat o hotărâre prin care instituţia trece în gestiunea Moldova Concert

Corina Bezer

Circul din Chișinău ar putea fi renovat. Restaurarea acestuia ar putea deveni posibilă, după ce ieri, Guvernul a semnat o hotărâre prin care instituţia trece în gestiunea Moldova Concert. Aceștia promit să renoveze clădirea, să restaureze faţada, sculpturile şi mozaicul din hol.

„Din cauza diferenţei de temperatură, că nu au fost geamuri, dar și condiţiile meteo nefavorabile ele au început să se deterioreze şi iată colegii au oprit deteriorarea lor, dar oricum trebuie intervenţia specialiştilor ca să le restabilim, pentru că este o tehnică foarte rară”, a comunicat directorul Moldova Concert, Andrei Locoman.

circ2

Prima tentativă de a oferi o nouă șansă edificiului, a avut loc anul trecut datorită concertului susținut de formaţia Gândul Mâţei şi lansarea Campaniei „Luminează Circul”.

Directorul actual al Circului din Capitală își amintește cu nostalgie cum a fost construit edificiul: „Mama îmi povestea, ba mai mult mama îmi arăta tot procesul de muncă. Noi veneam aici cu colegii mei de clasă şi ne arătau cum este realizat totul aici, pentru că în acea perioadă acest edificiu era unical pentru întreaga ţară. Nu orice stat post-sovietic avea circ staţionar”, a povestit directorul Circului, Igor Casap.

Deocamdată nu se cunoaşte durata lucrărilor de renovare. Autorităţile dau asigurări că Circul va fi readus la viaţă.

Reporter- Stagiar: Alina Anghel