Pașapoarte românești

Obținea fraudulos cetățenii românești! Vezi ce pedeapsă riscă

Corina Bezer

Procuratura Anticorupție anunță că gestionarul companiei private, care activa sub paravanul prestării serviciilor de consultanță juridică, și partenerii acestuia, au declarat că au influență asupra persoanelor publice din cadrul Consulatului României din Ucraina și Autorității Naționale pentru Cetățenie din România, iar ca urmare au pretins bani.

Ca rezultat al influenței promise, solicitanții au obținut cetățenia română, cu transcrierea actelor de naștere și căsătorie în Registrul de stare civilă a României și perfectarea pașapoartelor române, cu ridicarea lor în luna august 2017.

Potrivit procurorilor, învinuitul nu și-a recunoscut vina. Dacă acesta va fi găsit vinovat, riscă o amendă în mărime de la 3000 la 6000 de unități convenționale sau închisoare de la 2 la 7 ani. Pe bunurile mobile și imobile ale acestuia a fost aplicat sechestru.

În luna iunie a anului curent, procurorii anticorupție au deferit justiției și cauzele penale în privința celorlalți patru complici ai învinuitului, acestea fiind examinate în prezent în fond de instanța de judecată.