ODIP

ODIP lansează cea mai amplă campanie de informare de la independența Republicii Moldova

Corina Bezer

Tinerii au anunțat astăzi într-o conferință de presă că această campanie vine ca răspuns la declarațiile lui Igor Dodon, care a afirmat că va cere interzicerea unionismului în Republica Moldova. 

„Pe parcursul lunilor iunie și iulie vom merge în majoritatea localităților din Republica Moldova, inclusiv în Găgăuzia pentru a informa cetățenii cu privire la avantajele Unirii cu România. Vom veni cu gânduri bune și pașnice, nu cu șantajuri, embargouri sau armate străine, cum au făcut alții”, a precizat Vlad Bilețchi, președintele AO „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP).

Campania va implica sute de tineri, iar pentru acest lucru, asociația organizează o campanie de recrutare de voluntari, care va avea loc pe tot parcursul lunii aprilie. Tinerii recrutați vor fi instruiți de experți în domeniul culturii, politicii, drepturilor omului, istoriei, pentru a fi pregătiți de această campanie amplă.

„Cei care doresc să facă parte din echipa ODIP trebuie să acceseze pagina WEB www.odip.md și să completeze formularul de aplicare până pe data de 29 aprilie”, a anunțat Tatiana Rebeja, unul din coordonatorii ODIP.

ODIP recrutează

Totodată, pentru că prin această campanie de recrutare se dorește o informare corectă a populației, ODIP a anunțat lansarea unui nou proiect mediatic – „Liber TV – Fii #liber cu noi”. Proiectul include lansarea unui portal de știri – www.libertv.md, a unei publicații periodice – „Ziarul Românesc Liber”, precum și a unui post de radio și TV și are scopul de a fi prima sursă de informare veridică și echidistantă din Republica Moldova. Astfel portalul de știri s-a lansat pe 17 februarie 2016, iar prima ediție a Ziarului Românesc Liber a apărut pe data de 27 martie, cu ocazia Unirii Republicii Moldova cu România și va apărea bilunar. Anume acest ziar va fi distribuit gratuit în cadrul campaniei de informare și va fi o sursă veridică de informare pentru toată populația Republicii Moldova. 

„Ne angajăm să fim o sursă informațională independentă, românească, autentică și neafiliată politic. Cu referire la sorgintea noastră istorică, proiectul #Liber are menirea primordială de a fi prima sursă de știri și noutăți cu prioritate națională românească din Republica Moldova”, a precizat Corina Bezer, redactor-șef și coordonatorul principal al proiectului.

Liber TV

 La final, tinerii au venit cu un mesaj pentru tânăra generație.

„ODIP anunță o vară de neuitat! Dacă vrei să fii parte și tu a acestei campanii și să participi la cea mai mare campanie din istoria Republicii Moldova, nu ezita să ne contactezi! Noi îți garantăm o vară de neuitat, multă distracție și acțiuni inedite!”, menționează Lucia Vieru, unul din coordonatorii asociației. 

Suntem tineri, suntem mulți și suntem uniți. Îndemnăm toți tinerii să fie activi, să nu fie indifirenți și să se implice activ în viitorul neamului nostru, a încheiat Alexandru Gribincea, coordonator al ODIP-ului.