CNA

Ofiţerul CNA reţinut ar fi luat banii de la preşedintele Federaţiei de baschet, Octavian Vucol, care este acum arestat

Corina Bezer

Ofițerul a fost reținut vineri, 3 iunie, în urma unui denunț întocmit direct din izolatorul CNA de către Octavian Vucol. Totodată, sâmbătă și duminică au fost efectuate mai multe investigații în stabilirea circumstanțelor.

Şeful Procuraturii Anticorupţie a afirmat că actualmente procurorul de caz înaintează acuzarea angajatului CNA. Totodată, Viorel Morari a menţionat că în acest caz ar putea fi implicate şi alte persoane.

„Sunt conştient de faptul că un sigur angajat al Centrului Naţional Anticorupţie nu putea primi suma respectivă, pentru că nu era nici de competenţa dumnealui. De aceea, ca o potenţială versiune, se examinează şi implicarea altor persoane în acest caz”, a declarat Viorel Morari.

În prezent se înaintează acuzarea persoanei respective, iar dacă a fi vinovat acesta riscă 6000 de unități convenționale sau șapte ani de închisoare.

Procuratura Anticorupție urmează să verifice dacă denunțul este unul calomnios sau veridic. În cazul în care denunțul va fi veridic CNA va investiga și posibilitatea implicării altor persoane în cauza dată.