Olga Bilețchi

Om al patriotismului și al Unirii! Olga Bilețchi, la jubileul de 70 de ani

Corina Bezer

S-a născut la 15 august 1948 în satul Dubna, raionul Soroca. Își face studiile la școala din sat, apoi urmează studiile medii la Școala medie moldovenescă nr.1 din or.Soroca. Ulterior, a absolvit Institutul Politehnic din Chișinău, facultatea de economie, specialitatea Economia muncii.

Activitatea a început-o la Comitetul de Stat pentru Planificare din anul 1971-1991 în diverse funcții, de la economist până la economist – șef. După lichidarea Comitetului de Stat pentru Planificare este transferată la Ministerul Economiei în calitate de specialist coordonator (1991-1992).

Olga Bilețchi a început să pătrundă în tainele economiei prin anii 70 ai secolului trecut, când era încă studentă la Facultatea de economie a Institutului Politehnic „S.Lazo”. După absolvirea facultății, a fost repartizată la Comitetul de Planificare fost GOSPLAN în calitate de economist.

În anul 1992 este transferată la o bancă comercială din capitală, în funcția de șef al secției administrative și personal și activează până în anul 2006. Din 2006, activează în funcția de economist șef la Centru de Metrologie și Metode de Cercetare al AȘM. În anul 2008 se angajează inginer coordonator la Institutul de Chimie al AȘM unde activează până în prezent.