ONG-urile

ONG-urile de media cer demisia președintelui Consiliului Concurenței

Victoria Muntean

Organizațiile neguvernamentale semnatare consideră inadmisibilă această stare de lucruri și cer demisia președintelui Consiliului Concurenței și revocarea membrilor Plenului Consiliului Concurenței pentru inacțiuni la semnalele publice de încălcare a Legii concurenței, fapt care a favorizat distorsionarea pieței publicității.

Totodată, organizațiile neguvernamentale din domeniul mass-media solicită Parlamentului Republicii Moldova să urgenteze adoptarea proiectului noii legi cu privire la publicitate (proiectul nr. 1802 din 04.06.2018), elaborat de experți ai societății civile, și să completeze Legea concurenței cu prevederi care ar înlătura pericolul instaurării unor noi monopoluri pe piața mass-media și piața publicității.

Printre semnatarii declarației sunt Centrul de Investigații Jurnalistice, Asociația Presei Independente, Centrul de Promovare a Libertăţii de Exprimare şi a Accesului la Informaţie “Acces-info”, Asociația telejurnaliștilor independenți Asociația Presei Electronice, Comitetul pentru Libertatea Presei.