Unioniştii au organizat un eveniment inedit la Cimitirul Eroilor Români din Chişinău

ONOR LA TRICOLOR!// Unioniştii au organizat un eveniment inedit la Cimitirul Eroilor Români din Chişinău

Corina Bezer

Evenimentul a avut loc în contextul eforturilor tinerilor de la ODIP și a altor asociații obștești de a  salubriza și reabilita Cimitirul Eroilor Români. Astfel, în cadrul acțiunii, au fost arborate tricoloarele României, Republicii Moldova şi Uniunii Europene ca simbol al românismului și iubirii față de neam. „Timp de câteva săptămâni ne-am unit forțele pentru a da o nouă față acestui monument istoric. Mai este mult de lucru, dar efortul nostru reprezintă un prim pas pentru ca eroii români să fie la loc de cinste”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele ODIP.

Boris Volosatîi, președintele Comitetului pentru Salvarea Complexului Memorial Cimitirul Eroilor, a spus că entitatea vrea să readucă la viață Complexul Memorial. „Chiar dacă printre soldați se odihnesc soldați ai 17 națiuni europene, considerăm acest pământ românesc care trebuie să readucă pe pagini lupta pentru identitatea românească. Suntem ferm convins că în urma demersurilor, vom readuce la viață acest adevăr istoric”, a spus Boris Volosatîi.

Unioniştii au organizat un eveniment inedit la Cimitirul Eroilor Români din Chişinău

Evenimentul este organizat de ODIP, în parteneriat cu Congresul Profesorilor, Asociația Obștească „Credință Patriei”, AVR „Tiras – Tighina” șiComitetul pentru Salvarea Complexului Memorial Cimitirul Eroilor.