ONU are un nou Coordonator rezident în Republica Moldova

ONU are un nou Coordonator rezident în Republica Moldova

Victoria Muntean

Simon Springett deține o experiență internațională de 25 de ani în activitate umanitară și dezvoltare.El va conduce Oficiul Coordonatorului Rezident al cărui scop este de a coordona eforturile Echipei de Țară a Națiunilor Unite ce activează în Moldova pentru a asigura oferirea unei asistențe eficiente și efective pentru accelerarea dezvoltării țării în corespundere cu Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă.

Astfel, Springett a activat în calitate de Director operațiuni și Director adjunct pentru operațiuni de răspuns în cadrul Departamentului pentru Dezvoltare Internațională/ Palladium al Marii Britaniei. El a mai ocupat timp de cinci ani funcția de Coordonator Rezident al Națiunilor Unite, Reprezentant Rezident al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare și Reprezentant al Fondului ONU pentru Populație, concomitent, în Republica Mauritania și Republica Seychelles.

Oficiul Coordonatorului Rezident al ONU este responsabil pentru implementarea pachetului de reforme ONU la nivel global, care a fost făcut public de Secretarul General ONU în anul 2018.  

Reamintim, că în funcția de Coordonator Rezident a ONU în R. Moldova a fost Dafina Gercheva.