Fotografie

OPORTUNITATE! Participă la un curs de fotografie online

Patricia Cotlău

Departamentul de design al Universității Harvard a creat un curs online gratuit de fotografie digitală. Acesta e disponibil pe platforma de instruire online ALISON. Printre autorii și redactorii cursului se numără profesori ca Zaha Hadid și autorul „minimalismului danez”. 

Cursul va fi ținut de  Dan Armendariz, dezvoltator la Amazon Web Services și fotograf de călătorii. Cursul este format din 13 module, iar fiecare are o durată de cel puțin o oră de instruire intensiv – în funcție de ritmul individual, plus câteva ore de muncă practică. Programul cursului include: tehnici de bază de fotografiere, lucrul cu lumina, expunerea, dispozitive optice, metode de aplicare a histogramei în fotografie, caracteristicile comparative ale camerei, lucrul cu filtre și culori, în special, în software-ul pentru fotografii, dar, de asemenea, evaluarea calității fotografiilor digitale.

După finalizarea instruirii vei ști:

  • Cum funcționează aparatul de fotografiat digital;
  • Ce setări de expunere trebuie să utilizați pentru a face o fotografie bună;
  • Unele practici de prelucrare a fotografiilor.

Cei mai perseverenți participanți, care vor obține mai mult de 80% la evaluările din cadrul cursului, se vor alege cu o diplomă.