Parcul Alunelul

Parcul „Alunelul” din capitală va fi modernizat cu sprijinul autorităţilor din Bucureşti

Corina Bezer

Potrivit edilului, reabilitarea va avea loc graţie unui acord semnat între Primăria sectorul 6 al municipiului Bucureşti, cu Pretura sectorului Buiucani al municipiului Chişinău.

„Acordul prevede colaborări pe mai multe dimensiuni şi în diferite domenii, cum ar fi: schimburi de experienţă şi derularea unor proiecte în domeniul dezvoltării locale, promovarea reciprocă în domeniile dezvoltării economice, culturii, tineretului, educaţiei, turismului, schimburi interinstituţionale în diverse domenii de competenţă”, a mai precizat primarul.

La întrevederea dintre primarul sectorului 6, Gabriel Mutu şi Ion Ceban, discuţia s-a axat pe subiecte de actualitate, în special pe  dezvoltarea proiectelor economice şi culturale între cele două municipalităţi.

„Am văzut din partea Bucureştiului o deschidere spre o colaborare mult mai mare, pe diverse domenii, cu implementarea proiectelor fezabile. Totodată, am mulţumit pentru proiectele cu care ne-a ajutat România până în prezent, dar şi pentru cele care sunt în derulare”, a menţionat edilul capitalei.

La rândul său, Gabriel Mutu a urat succese Administraţiei municipiului Chişinău, menţionând despre potenţialului enorm al celor două oraşe, care poate fi dezvoltat şi că ar fi păcat ratarea acestui obiectiv.

Tot astăzi, Ion Ceban s-a întâlnit şi cu viceprimarul general de Bucureşti, Aurelian Bădulescu. „Am mulţumit pentru deschidere şi aprecierea oficialilor, dar şi pentru multiplele proiecte implementate de România în Republica Moldova, începând cu reparaţia grădiniţelor, dar şi altele în diverse domenii. Am reiterat disponibilitatea de a colabora şi am primit şi un răspuns pozitiv în acest sens. Suntem pe final de an, a fost nevoie de discutat la Bucureşti mai multe subiecte de infrastructură, cum ar fi: Maternitatea nr. 2 din capitală, Biblioteca municipală „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, multe alte proiecte, autobuze şi echipamente medicale care urmează să vină ca donaţie din partea Bucureştiului în scurt timp”, a specificat Ion Ceban.