f

Pavel Filip în dialog cu autoritățile publice locale la Străşeni

Corina Bezer

În cadrul discuţiei cu reprezentanţii autorităţilor publice locale, au fost abordate subiecte de actualitate privind dezvoltarea social-economică a ţării, procesul de integrare europeană, soluţionarea problemelor în diverse sfere.

Premierul a menţionat că activitatea Guvernului rămâne setată și conformă unei situații de criză, în primul rând economică și socială, acționând concomitent pe câteva direcții: ordine în sistem, venituri mai mari la buget, dialog cu partenerii strategici ai ţării, ieftiniri, dreptate socială.

””

„Primii pași au fost orientați spre stabilizarea financiară. Am optimizat rapid cheltuielile și am realizat economii în sistem, care acum ne permit să stăm pe linia de plutire și să putem avea un dialog bun cu organismele financiare internaționale. În paralel cu stabilizarea economică, am început curățenia în sistem. Rând pe rând, eliminăm schemele care afectează atât agenții economici cât și consumatorii. Fie că e vorba despre Vamă, Fisc, Poliția de Frontieră, alte instituții cu atribuții de control, suntem hotărâţi să facem ordine și disciplină, să eliminăm posibilitățile de abuz sau corupție și sa schimbăm atitudinea funcționarilor față de persoane fizice și juridice”, a menţionat Prim-ministrul.

””

Premierul a dat asigurări că Guvernul lucrează activ pentru recredibilizarea în fața partenerilor de dezvoltare. Astfel, finanțările externe și interne vor veni, vor fi identificate resursele necesare pentru tot ce trebuie de făcut în localităţi.

Discuţiile au purtat un caracter interactiv, iar Premierul a răspuns la întrebările adresate. „Sunt aici pentru a acumula întrebările și problemele dumneavoastră, pentru a găsi soluții optime în depășirea acestora. Suntem un altfel de Guvern, nu vom face PR la televizor, vom munci pentru a atinge rezultate economice și a crește nivelul de trai al populației”, a accentuat Prim-ministrul.