SMURD Chișinău

Pavel Filip: Vreau să aduc mulțumiri Guvernului României pentru suportul care îl acordă Republicii Moldova prin servicul SMURD

Corina Bezer

”Vreau să vă îndemn să faceți tot posibilul din punct de vedere tehnic ca banii să ajungă cât mai repede la familii. Și tot aici vreau să aduc mulțumiri în continuare Guvernului României pentru suportul, unul foarte important de fapt, care îl acordă Republicii Moldova prin servicul SMURD și că suntem foarte recunoscători”, a declarat în deschiderea ședinței Guvernului premierul Pavel Filip.

Prim-ministrul a mulțumit organelor de resort ”care au reușit să finalizeze într-un termen scurt ancheta penală în cazul accidentului elicopterului SMURD. S-a reușit o mobilizare importantă, iar acest lucru a fost din punctul meu de vedere cel mai potrivit gest pe care putem să îl oferim în memoria eroilor SMURD”.

Amintim că un elicopter SMURD s-a prăbuşit pe 2 iunie în preajma localității Haragîș, raionul Cantemir. Toţi cei patru membrii ai echipajului au decedat. Aeronava și personalul medical aparțin departamentului de la Iași.