Pavel Prodan

Pavel Prodan: „Nu este o mândrie mai mare decât să te simți român în Țara ta”

Corina Bezer

1. Pentru început, te rog să ne spui mai multe despre tine. Ce ar trebui să cunoască cititorii despre Pavel Prodan?

Am 35 de ani și lucrez în domeniul construcțiilor. În familia mea și în cercul meu de prieteni mereu s-a simțit românește și chiar din anii de școală, am promovat tot ceea ce înseamnă tricolor, limba română, valori naționale românești. Cred că nu este o mândrie mai mare decât să te simți român în Țara ta. Spre asta tind eu – spre libertate în România Mare. 

2. Te-ai implicat activ în campania de colectare a semnăturilor pentru candidatura lui Vlad Bilețchi, pe circumscripția nr. 26. Ce te-a motivat să faci acest lucru?

Îl cunosc pe Vlad de câțiva ani și de la început m-a impresionat verticalitatea și curajul de care a dat dovadă. De aceea, am decis să mă implic cu trup și suflet pentru a-l ajuta să devină candidat. Astfel, am fost membru al grupul de inițiativă și timp de aproape trei săptămâni, am mers de la om la om, din casă în casă și i-am convins că Unirea este singura soluție. M-am bucurat să văd că oamenii îl cunosc pe Vlad și își doresc ca tinerii să fie în Parlament. 

dd

3. În contextul alegerilor parlamentare, de ce crezi că este important ca unioniștii să fie prezenți în viitorul Legislativ?

Tinerii sunt viitorul unei țări. Avem nevoie de o clasă politică nouă, nu de politicieni expirați, care nu au făcut decât să ne fure. Tinerii au alte viziuni, au călătorit mai mult și cunosc ce înseamnă adevărata schimbare. În plus, tinerii sunt curați din punct de vedere politic și sunt și cei mai sinceri. Iar dacă vorbim de unioniști, vedem că în ultimele sondaje, numărul acestora este în creștere. Fiind un segment vast de populație, mi se pare firesc ca unioniștii să aibă vocea lor în Parlament. În plus, Unirea se va înfăptui prin votul deputaților. De asta, în Parlament trebuie să fie prezenți cât mai mulți unioniști. 

4. De ce îl susții pe președintele „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, în campania electorală?

Îl admir pe Vlad, pentru că de cinci ani luptă neîncetat pe segmentul civic. Spre deosebire de alți candidați, Vlad a muncit enorm și a făcut fapte concrete. A reparat o școală românească în raionul Taraclia, a organizat campanii de informare în sate, iar acum repară Cimitirul Eroilor Români din Chișinău. Sunt lucruri palpabile, care contribuie în mod direct la Unire. Știu cu siguranță că odată ajuns în Parlament, Vlad va da dovadă de verticalitate, curaj și onestitate. Știu sigur că nu va trăda electoratul unionist. 

kk

Menționăm că președintele Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, va candida pe listele Partidului Liberal, dar și pe circumscripția numărul 26, care include sectoarele Centru și Buiucani. 

fff