Marș Unire

Pe 27 martie, zeci de mii de oameni sunt așteptați la Marșul Unirii

Corina Bezer

În prima parte a zilei, va avea loc lansarea Sfatului Țării 2, forul reprezentativ al unioniștilor, cu participarea a peste 1700 de delegați din toate localitățile Republicii Moldova, reprezentanți ai Diasporei Unioniste și invitați din cel de-al doilea stat românesc.

„La 98 de ani de la Marea Unire, vrem să demonstrăm că toți cetățenii din Republica Moldova simt românește și vor să trăiască într-o Țară liberă și unită. Oamenii au obosit de sărăcie, corupție și instabilitate, iar singura șansă la normalitate este Unirea cu Patria-Mamă – România”, a menționat Vlad Bilețchi, președintele AO „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP).

A doua parte a zilei de 27 martie, atunci când se împlinesc  98 de ani de la votul din Sfatul Țării, va fi marcată de o manifestație de amploare pe artera principală a capitalei Republicii Moldova: cel mai mare marș unionist organizat vreodată la Chișinău. Evenimentul va începe la ora 13:00 și va avea ca punct de pornire scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

Din 2012 am reușit să readucem Unirea în spațiul public prin acțiunile noastre stradale. Continuăm în același ritm și în 2016, și în următorii 2 ani, până când vom realiza ReUnirea. Vom manifesta pașnic, așa cum am făcut-o mereu. Îi așteptăm alături de noi pe toți cei care simt românește„, a declarat Anatol Ursu, președintele Mișcării Civice „Tinerii Moldovei”.