Troleibuzul victoriei

Pe timp de pandemie, primăria Chișinău a pus în circulație un troleibuz dedicat „Zilei Victoriei”

Corina Bezer

Despre acest troleibuz a anunțat, într-un comunicat de presă, Fracțiunea PL din Consiliul Municipal Chișinău. „Aceste acțiuni nu au nimic comun cu activitatea serviciilor primăriei și mai ales cu perioada de carantină în care ne aflăm. Reprezintă o irosire a banului public și a bunurilor publice municipale pe acțiuni de propaganda de tip imperial rusesc și sovietic.

De aceea, cerem să fie făcute publice următoarele:

1 Câți bani au fost irosiți pentru troleibuzul respectiv;

2 Cine a permis ca un mijloc de transport public municipal să fie scos din circuitul său normal și să fie transformat în mijloc de propagandă?;

3 Tragerea la răspundere a persoanelor vinovate.

Fracțiunea PL, la următoarea ședință a CMC va propune interzicerea unor asemenea inițiative sovietice de propagandă, care sunt făcute la comanda PSRM și a lui Dodon”, se arată în comunicatul de presă. 

Menționăm că și lucrările de reparație a Complexul Memorial „Eternitate” continuă chiar și pe timp de epidemie. Chiar dacă în această perioadă mai grea pentru economia țării experții recomandă ca bugetul să fie repartizat cât mai rațional și să fie evitate investițiile care nu sunt prioritare, autoritățile nu au refuzat să înceapă lucrările de renovare a complexului, care costă peste 2,3 milioane de lei.

memorial