lei moldovenești

Pensionarii pot solicita deja suportul unic în mărime de 700 de lei

Corina Bezer

Mai exact, suportul financiar unic va fi acordat beneficiarilor de pensii pentru limită de vârstă, pensii de dizabilitate, pensii de urmaş, pensii pentru vechime în muncă, pensii unor categorii de angajaţi din aviaţia civilă, pensii pentru funcţionari publici, pensii pentru unele categorii de angajaţi din domeniul culturii, pensii militarilor în termen şi membrilor lor de familie, pensii participanţilor la lichidarea consecinţelor avariei de la C.A.E Cernobîl, pensii din rândurile structurilor de forţă, precum şi beneficiarilor de alocaţii sociale de stat cu excepţia alocaţiei pentru îngrijire, însoţire şi supraveghere.
 
Potrivit CNAS, de acest suport unic vor beneficia circa 591 mii de persoane.

Banii vor fi achitați de CNAS prin intermediul prestatorilor  de servicii de plată care asigură plata pensiilor şi alocaţiilor sociale.

Sumele suportului financiar unic nesolicitate de către beneficiari sunt restituite lunar de către prestatorii de servicii de plată pe contul corespunzător al CNAS şi incluse în plată în luna imediat următoare a lunii de gestiune. Sumele suportului financiar unic se achită beneficiarilor până la finele anului 2020.