PERCHEZIȚII de amploare la opt puncte comerciale din capitală

PERCHEZIȚII de amploare la opt puncte comerciale din capitală, într-un dosar de contrabandă

Corina Bezer

Percheziții au fost operate și la domiciile administratorilor respectivelor entități, fiind verificate, de asemenea și două depozite deținute de către aceștia.  Operațiunea s-a desfășurat în cadrul unui dosar inițiat pe faptul introducerii ilegale pe teritoriul Republicii Moldova a articolelor de marochinărie și de încălțăminte prin regiunea transnistreană, cu eludarea controlului vamal.

Activitatea infracțională a grupării a fost documentată pe parcursul a circa două luni de zile, fiind astfel acumulate probe și materiale concludente referitor la caracterul ilicit al operațiunilor de import și comerț desfășurate de către suspecți.

Astfel, în rezultatul verificărilor efectuate, vameșii au depistat mai multe loturi de articole de încălțăminte și de marochinărie în asortiment, valoarea totală a cărora se cifrează la peste două milioane de lei. Totodată, unul dintre administratorii cercetați a fost reținut pe un termen de 72 de ore, urmând a fi stabilit statutul procesual al celorlalte persoane vizate în anchetă.

Conform procedurii, bunurile au fost ridicate și depozitate în camera de corpuri delicte a Direcției urmărire penală a Serviciului Vamal.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregului spectru infracțional al activității de contrabandă în proporții deosebit de mari, care, conform prevederilor legislației în vigoare, se pedepsește cu închisoare pe un termen de la 3 la 10 ani.

PERCHEZIȚII de amploare la opt puncte comerciale din capitalăPERCHEZIȚII de amploare la opt puncte comerciale din capitalăPERCHEZIȚII de amploare la opt puncte comerciale din capitalăPERCHEZIȚII de amploare la opt puncte comerciale din capitalăPERCHEZIȚII de amploare la opt puncte comerciale din capitalăPERCHEZIȚII de amploare la opt puncte comerciale din capitală