De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 21 de ore

Gara Auto Chișinău

PERCHEZIȚII în Gările Auto! 23 de persoane, cercetate PENAL, iar 11 persoane au fost reținute

Corina Bezer

Printre aceștia sunt șefi de filiale, dispeceri, controlori, dar și responsabili de verificarea transportului național și internațional. Potrivit Centrului Național Anticorupție, șoferii erau obligați să transmită casierilor bani pentru a fi scutiți de controale. În urma acestor acțiuni, lunar, bănuiți colectau și până la 1,5 milioane de lei.

Din păcate, au fost vizați mai mulți angajați, colegii noștri din cadrul întreprinderii. Sunt și angajați ai filialei Gara Centru”, a declarat directorul interimar al Întreprinderii „Gările și Stațiile Auto”, Sergiu Popovici. 

Angajații autogării Centrale din Chișinău nu a vrut să discute cu presa.

Potrivit anchetei, majoritatea șoferilor achitau taxele ilegale întrucât admiteau abateri, cum ar fi numărul prea mare de pasageri sau lipsa evidenței biletelor. În schemă ar fi implicați și angajații de la camera de păstrare a bagajelor, care ar fi perceput de la călători bani pentru depozitarea bunurilor, pe care și le însușeau, fără a le reflecta în evidența contabilă. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă ani de grei de pușcărie.