CNA

Percheziții la primăria Chișinău: zece dosare penale

Corina Bezer

Pe lângă aceștia, procurorii anticorupție i-au mai reținut pe un inspector de stat în construcție și alte două persoane intermediare. Informația a fost oferită de Bogdan Zumbreanu, șeful Secției urmărire penală din cadrul Centrului Național Anticorupție. Dosarul a fost pornit la începutul acestui an, iar ofițerii CNA au documentat mai multe cazuri de dare de mită. Cea mai mare sumă percepută de funcționarii de la primărie, potrivit CNA, a fost de 12 mii de euro.

„Astăzi au avut loc 12 percheziții la domiciliile, în automobilele și birourile mai multor funcționari de la primărie, dar și ale unor persoane suspecte, în cadrul a 10 dosare penale deschise de CNA, printre care luare și dare de mită, abuz în serviciu și falsificarea actelor. Aceste infracțiuni constau în urgentarea eliberării și perfectării actelor pentru privatizarea încăperilor nelocuibile, urgentarea și perfectarea actelor de schimbare a statului zonelor terenurilor și eliberarea și perfectarea actelor pentru recepția finală a obiectivelor”, a declarat Zumbreanu. 

Funcționarii se află în izolatorul CNA pentru 72 de ore, cu excepția viceprimarul, Vlad Coteț care a fost transportat de ambulanță la Spitalul de urgență.

Menționăm că în dimineața acestei zile ofițerii CNA au descins la Primăria Chișinău. Aceștia au efectuat 12 percheziţii atât în birourile de serviciu cât și la domiciliile și în automobilele funcţionarilor.