Persoanele cu dizabilități

Persoannele cu dizabilități pot face aceleași lucruri ca și tine. Să transforme DIZABILITATEA în ABILITATE

Corina Bezer

Într-o postare pe Facebook, deputatul PDM Sergiu Sîrbu a subliniat că urmează să fie modificate articolele 50 și 51 din Constituție. Astfel, cuvântul handicapat va fi exclus din legislaţia moldovenească. Acesta va fi înlocuit cu sintagma persoană cu dizabilități.

Modificarea nu va admite ca persoanele cu dizabilități să fie discriminate și că astfel ne vom alinia standardelor internaționale.

,„De mic am o problema în care mă deplasez mai greu,dar acest fapt nu m-a împiedicat să îmi realizez visele. Cât despre discriminare m-am confruntat atât la școală cât și la facultate, dar nici răutățile colegilor nu m-a oprit să merg înainte”, a precizat Dorin Hadirca, student cu dizabilități.

Și președinții asociațiilor care protejează drepturile persoanelor cu dizabilități salută inițiativa. Igor Mereacre spune că termenul persoane cu dizabilități este cel mai potrivit.

Potrivit datelor statistice oficiale, în Moldova locuiesc 182 de mii de persoane cu dizabilități, iar 50% din aceștia au un loc de muncă.

Dogot Cristina