Contrabandă cu aur

Peste 1 kg de contrabandă de aur a fost depistată la Postul Vamal Leuşeni

Corina Bezer

Astfel, angajații Combaterea Crimelor Organizate a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Procuratura Generală, Serviciul Vamal  și Poliția de Frontieră au stopat pentru a nu fi scos ilegal din țară peste 1 kg de metale prețioase în valoare de 500 mii de lei.

Ca urmare a investigațiilor efectuate de forțele de ordine timp de jumătate de an, s-a stabilit că doi membri ai grupului infracțional sunt fondatori și administratori  a unui lombard din Chișinău. Aceștia achiziționau de la diverse persoane bijuterii din aur, oferind un preț mai avantajos decît cel care este pe piața internă.  Ulterior, bijuteriile din aur erau transportate prin contrabandă în România.

Totodată, pentru a nu fi prinși cu bunuri de contrabandă, tinerii au identificat o persoană de încredere printre angajații unui magazin de pe teritoriul postului vamal, care a reușit să preia de la aceștia o cantitate de peste 1 kg de bijuterii din aur și să părăsească teritoriul punctului de trecere Leușeni. La scurt timp, echipa comună de investigații a stabilit locul aflării a persoanei în cauză, care s-a dovedit a fi un locuitor al satului Leușeni, raionul Hâncești.

În urma perchezițiilor efectuate la 23 martie, curent, în automobilul suspecților a fost depistat peste 1 kg de aur, fiind ridicat de către poliție și vamă.

În acest caz, de către ofițerii de urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal a fost inițiată o cauză penală. Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă de la 3 la 10 ani.

De asemenea, sunt întreprinse măsuri operative de investigații, întru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.

Contrabandă cu aur