Peste 25 de intervenţii ale pompierilor și salvatorilor în ultimele 24 de ore

Peste 25 de intervenţii ale pompierilor și salvatorilor în ultimele 24 de ore

Corina Bezer

Un  bărbat în vârstă de 48 ani a avut nevoie de îngrijiri medicale urgente, după ce a suferit arsuri multiple în urma unei deflagrații. S-a întâmplat în a doua parte a zilei de ieri, 22 ianuarie, în satul Samurza, raionul Taraclia. Despre acest caz, salvatorii au fost alertați la ora 15:20 minute, de către o vecină. La fața locului a fost îndreptată o autospecială. Acolo, pompierii au constatat că în bucătăria unei locuințe, s-a produs o deflagrație. În consecință, camera de bucătărie a fost distrusă, fără să fie declanșat incendiu. Proprietarul s-a ales cu arsuri de gradul II, la nivelul capului și a mîinilor, pentru ajutor medical fiind solicitată intervenția Serviciului 903, care l-a transportat la Spitalul raional Taraclia. Inspectorii urmează să cerceteze circumstanțele și cauza exactă a acestui caz, o ipoteză prealabilă fiind exploatarea incorectă a utilajelor de gaz. Un alt caz, în care au fost alertați pompierii, a fost înregistrat în satul Sevirova, raionul Florești.

Peste 25 de intervenţii ale pompierilor și salvatorilor în ultimele 24 de ore Peste 25 de intervenţii ale pompierilor și salvatorilor în ultimele 24 de ore

Un incendiu s-a produs într-o casă particulară, vecinii depistând situația abia după ce incendiul s-a autostins. Drept urmare, a ars lenjeria de pat în odaia în care se afla stăpâna, o femeie de 73 de ani, fiind găsită fără suflare. La fața locului au venit reprezentanții organelor de drept pentru a studia circumstanțele.

În context, salvatorii recomandă respectarea normelor antiincendare și normelor de securitate, pentru a evita consecințele fatale.