Peste 250 de arbori vor fi defrişaţi pe bulevardul Ştefan cel Mare

Peste 250 de arbori vor fi defrişaţi pe bulevardul Ştefan cel Mare

Corina Bezer

Peste 250 de arbori vor fi defrișați pe bulevardul Ștefan cel Mare, începând cu strada Ciuflea și terminând cu sensul giratoriu de pe strada Piața Dimitrie Cantemir. Potrivit șefului Asociației Spații Verzi, Eliferii Haruța, copacii ar reprezenta un pericol pentru pietoni din cauza că sunt putrezi în interior. Arborii vor fi tăiați pe parcursul săptămânii curente.

„Au fost examinaţi toţi arborii de pe bulevardul Ştefan cel Mare şi s-a constatat că pe Ştefan cel Mare trebuie de defrişat în jur de 250 de arbori bolnavi şi urcaţi. Lucrările vor începe săptămâna aceasta”, a declarat Eliferii Haruţa, şeful Asociaţiei Spaţii Verzi. 

 „Există riscul de prăbuşire sau termenul de viaţă este epuizat şi vrem nu vrem trebuie să facem înlocuiri. Nu defrişări pur şi simplu, ci înlocuiri”, a declarat Dorin Chirtoacă, primarul municipiului Chişinău. 

În acelaşi timp, şeful Direcției transport public, Igor Gamreţki, a declarat că tot săptămâna aceasta încep lucrările ce țin de partea electrică și pavaj pe bulevardul Ştefan cel Mare. Lucrările vor fi efectuate pe tronsonul cuprins între străzile Ciuflea și Ion Creangă. În mare parte, lucrările la rețelele electrice vor fi executate pe timp de noapte, cu excepția celor subterane, care vor fi executate ziua. În acest sens, vor fi închise anumite porțiuni pe bulevard, iar populația urmează să fie anunțată din timp. Totodată, urmează a fi amenajate pistele pentru bicicliști, dar și pavaj tactil pentru nevăzători.
Precizăm că reparația bulevardului se desfășoară în cadrul proiectului de reabilitare și modernizare a șase străzi principale din zona centrală a Chișinăului. Valoarea totală a proiectului este de 22 de milioane de euro.