spitale Moldova

Peste 36 de milioane de lei pentru procurarea ecranelor de protecție pentru personalul medical și a măștilor respiratoare

25-03-2020 16:23

Peste 36 de milioane de lei vor fi oferiți din Fondul de Rezervă al Guvernului pentru a cumpăra echipamente de protecție necesare combaterii răspândirii pandemiei de noul coronavirus. Banii vor fi oferiți Ministerului Sănătății, care va cumpăra ecrane de protecție pentru personalul medical și măști respiratoare.

În același timp, procedura de achiziții va fi efectuată mai simplificat.

  „Noi avem aceste echipamente actualmente pentru instituții, dar deja ne preocupăm pentru perioadele următoare, pentru partea a doua a lunii aprilie, mai. De aceea alocăm 36 de milioane de lei pentru aceasta. Vor fi cumpărate 500 de mii de măști ventilatoare, deci nu măști simple, dar măști ventilatoare, care de fapt doar acelea sunt eficiente în protecția acstui virus și acelor ecrane de protecție cu care lucrează personalul medical, colegii noștri de la Poliția de Frontieră, Vamă”, a declarat prim-ministrul Ion Chicu. 

Potrivit prim-ministrului Ion Chicu, în scurt timp, Fondul de Rezervă și cel de Intervenție va fi suplinit cu încă 100 de milioane de lei, în scopul combaterii noului coronavirus.