medici infectați

Peste 400 de cadre medicale din Republica Moldova sunt infectate cu noul coronavirus

Corina Bezer

Astfel, din numărul total de victime, 109 sunt medici, asistenţi medicali -154, felceri – 29, paramedici – 1, farmacişti – 8, personal auxiliar – 134 persoane.

Cât privește starea de sănătate a persoanelor infectate:  169 – stare gravă, 471 – stare de gravitate medie, restul în stare satisfăcătoare.

La fel, sunt internați 118 copii infectați cu COVID-19, starea lor de sănătate fiind de gravitate medie și satisfăcătoare.

Pâna la ziua de azi, 107 persoane au fost tratate, iar 33 persoane au decedat din cauza COVID-19. 

În cadrul unei intervenții on-line din această dimineață, șeful secției terapie intensivă de la Institutul de Medicină Urgentă, Adrian Belîi, a menționat că până în prezent la reanimare au fost internate 61 de persoane, 44 dintre acestea sunt în stare gravă, 7 pacienți sunt conectați la ventilare artificială și alți 3 la hemodializă. Totodată, 22 de pacienți sunt dependenți de oxigen. La fel, medicul a subliniat că spitalul dispune de echipamentele necesare, precum și de consumabile, inclusiv tuburi pentru intubare de unică folosință.

„Astăzi voi parafraza comentariul unui doctor care activează în cadrul Centrului COVID-19. Permiteți lucrătorilor medicali să lupte pentru sănătatea oamenilor. Scutiții de comentarii negative. Ei au nevoie de mobilizarea și susținerea noastră”, a accentuat ministrul Viorica Dumbrăveanu în mesajul său din această dimineață.

op