Peste 400 de persoane au fost cazate la Centrul de plasament pentru refugiați deschis la Moldexpo

Corina Bezer

426 de persoane refugiate din Ucraina, inclusiv 40 de copii, au fost cazate până la această oră la Centrul de plasament pentru refugiați, deschis la Moldexpo din Chișinău.

Beneficiarii instituției sunt preluați de la punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene și transferați către Centru prin intermediul transportului organizat de autorități sau sunt direcționați spre Moldexpo prin intermediul reprezentanților misiunilor diplomatice.

Centrul de triere este dotat cu spații pentru dormit, grupuri sanitare, cabine de duș, Wi-Fi gratuit. De asemenea, persoanelor refugiate li se oferă asistență medicală, socială și psihologică și trei mese pe zi. În instituție a fost amenajat și un spațiu de joacă pentru copii, unde sunt organizate activități de recreere.

Pe teritoriul centrului de plasament este amplasat şi un punct de colectare a donațiilor, unde sunt aduse produse alimentare, haine sau produse de igienă.

Centrul deschis la Moldexpo are o capacitate totală de 500 de locuri. În cazul în care locurile de cazare vor fi completate, refugiații ucraineni vor fi redirecționați către alte Centre.

Cetățenii din Ucraina pot apela pentru suport și consultații Linia Verde a Centrului de la Moldexpo la numărul de telefon 079114040, care activează în regim non-stop.