Fabricat în Moldova 2020

Peste 460 de companii și-au anunțat participarea la Expoziția Fabricat în Moldova 2020

Alexandrina Godiac

Totodată, expoziția va include și un stand colectiv reprezentat de antreprenori din România și Republica Bașkortostan, Federația Rusă. Anul acesta în premieră va fi organizată o amplasare specială a produselor eco.

Potrivit președintelui Camerei de Comerț și Industrie, Sergiu Harea, la ediția curentă sunt înscrise 19 standuri colective. Este vorba despre UTA Găgăuzia și alte 18 consilii raionale. În toate cele trei pavilioane și în zona deschisă de pe teritoriul centrului expozițional, vor fi prezentate produsele și serviciile a peste 460 de antreprenori autohtoni.

Participanții sunt din diferite ramuri ale economiei naționale. Printre acestea se numără industria alimentară, ramura vitivinicolă, industria mobilei, industria ușoară, utilaje, tehnică și aparataje, instituții de cercetări științifice, meșteri populari și alte domenii.

Spațiul expozițional constituie peste trei mii de metri pătrați, iar expoziția va fi amplasată sectorial. În pavilionul central se vor regăsi întreprinderi din sectorul agroindustrial, agricol, produse alimentare și băuturi, standuri colective ale consiliilor raionale.

În pavilionul nr. 2 vor fi întreprinderi industriale, producători de mobilă, iar în pavilionul nr. 3 – companii prestatoare de servicii, instituții de învățământ, organizații non-guvernamentale, dar și meșteșugari. În zona expozițională deschisă vor fi amplasate corturi pentru comerț cu produse apicole, agricole etc.